Фестивал "Музикални зографи"

От 22 октомври до 20 ноември ще се проведе фестивал "Музикални зографи", обединяващ музикално и изобразително изкуство. Програмата представя на публиката утвърдени музиканти и млади изгряващи творци, разнасящи славата на българската култура по света. По време на концертите художникът Румен Статков ще изографисва музикалните образи.

Фестивалът ще бъде открит на 22 октомври в Централен военен клуб с "Пиацола и още нещо" – концерт на трио Фани Куцарова (пиано), Венци Трифонов (кларинет) и Мартин Владимиров (гъдулка).

Пиано, кларинет и гъдулка – популярни инструменти, но за първи път в комбинация трио. Трима ярки музиканти обединяват усилията си като изпълняват класика и фолклор. Проектът "Пиацола и още нещо" е плод на творческите усилия и характерните особености на всеки един от членовете на триото. 

В програмата: А. Пиацола – "Годишните времена на Буенос Айрес", "Обливион", "Милонга за ангела", "Либертанго" и обичани фолклорни мелодии като "Дайчово хоро", "Кюстендилско хоро", "Горнодиканско хоро" и "Влашко хоро".

Пълната програма на фестивала вижте тук.
 

 

21.10.2024